Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrla im oba roditelja

Samohrana majka posvojila petero djece svoje prijateljice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Dan kad je umrla moja najbolja prijateljica bio mi je nagori dan u životu', rekla je Julie Jones. Ali Julie nije imala vremena tugovati.

Samohrana majka troje djece iz Huntingdon Cambridgeshirea, posvojila je petero djece svoje preminule prijateljice Caroline Atkin. U travnju 2009. Carolin je dijagnosticiran neizlječivi tumor na mozgu. Svega devet mjeseci kasnije, u siječnju 2010., preminuo je njezin suprug 44-godišnji David, uslijed krvarenja u mozgu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Policija, ilustracija - 1 suprugu rekla što je učinila Strava u Austriji: Majka ubila svoje dvije kćeri pa pokušala i sebi oduzeti život

Kako je Caroline brojala tjedne do svoje smrti, razmišljala je što će biti s njezinom djecom kada i ona izgubi bitku za život. Stoga je zamolila prijateljicu Julie da posvoji djecu.

>> Posvojeno dijete vratila s porukom 'ne želim ga'

U lipnju, kada je Caroline preminula, Julie je održala svoje obećanje i u svoj dom primila tri dječaka i dvije djevojčice.

Julie je sada majka velike obitelji, 14-godišnjem Christianu, 18-godišnjem Peteru, 20-godišnjem Adamu, te 12-godišnjem Michaelu, 11-godišnjoj Keiran, 10-godišnjem Jamesu, osmogodišnjoj Emmi i šestogodišnjoj Chantelle. Stalno su u kontaktu i sa 17-godišnjim Timom, najstarijim sinom Caroline i Davida koji živi s rođacima u Lincolnshireu.

'Caroline i ja upoznali smo se prvi dan srednje škole, bila sam njezina vjenčana kuma i krsna kuma većini njezine djece. U svoju je oporuku napisala kako želi da ja budem legalni skrbnik njezinoj djeci. Kad je Caroline posljednji put završila u bonici, dobila sam telefonski poziv, ali dok sam došla do bolnice ona je već umrla. Bio je to najgori dan u mom životu. Bilo je najteže reći djeci. Rekla sam malenima kad sam otišla po njih u školu. Neću to nikada zaboraviti. Tražili su me da ih odvedem u park. Od tada smo stalno zajedno', ispričala je Julie.

Iako posao radi puno radno vrijeme, financijski teret sve joj je teži. Za pomoć se obratila Gradskom vijeću, a oni su joj odgovorili da proda kuću. Julie napominje kako je, da bi mjesta bilo za svu djecu, blagovaonu pretvorila u još jednu dječju sobu, tako da im je i ova kuća u pravilu malena.
'Djeca su mi jako draga. Ne želim da završe u domu za nezbrinutu djecu. Stalno pričamo o njihovim roditeljima, i sada sam ja pruzela ulogu njihove majke', kaže Julie.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene