Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

State Department ponovno je upozorio Amerikance na opasnost od terorizma u svijetu, naglasivši u drugoj poruci opasnost od napada u Velikoj Britaniji.


'Informacije kojima raspolažemo pokazuju da Al Kaida i pridružene organizacije nastavljaju planirati terorističke napade na američke interese u raznim područjima, posebice u Europi, Aziji, Africi i na Bliskom istoku', upozorava američka diplomacija u poruci aktualizirajući prethodno upozorenje iz kolovoza 2010.

Vezani članci DHMZ izdao je upozorenja za područje Velebitskog kanala, Kvarnera i sjevera Dalmacije Sutra ne putujte ako nije nužno: Ozbiljno upozorenje meteorologa, dio Hrvatske u crvenom Slika nije dostupna Istraga u Bengaziju: Ubijeni američki veleposlanik imao neadekvatno osiguranje

>> Objavljena tjeralica za 47 pripadnika Al Kaide

Dugi popis savjeta putnicima govori o, između ostalog, 'vjerodostojnim informacijama', po kojima se nastavljaju kovati teroristički planovi na Bliskom istoku i u Sj. Africi. Među drugim spomenutim zonama nalaze se Afrički rog i Srednja i Južna Azija.

U drugoj poruci, namijenjenoj Amerikancima koji se nalaze u Velikoj Britaniji, upozorava se na 'daljnju prisutnost povišene razine terorističke prijetnje', posebice u javnom prometu. Uzbuna ističe 30. travnja 2011. (Hina)