Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U operaciji u kojoj su se poslužili varkom, agenti američkog FBI-a su u Baltimoreu uhitili muškarca zbog sudjelovanja u uroti za bombaški napad na vojni objekt, priopćile su vlasti.


Muškarac identificiran kao Antonio Martinez, također poznat kao Muhammad Hussain, uhićen je dok je pokušavao detonirati lažnu bombu kod centra za novačenje vojnika u Catonsvilleu, u predgrađu Baltimorea.

Vezani članci Sumanuti napad nožem u Zagrebu Spasili ih kaputi i taksisti: Objavljeni detalji napada pomahnitalog manijaka koji je nožem ubadao prolaznike Sumanuti napad nožem u Zagrebu Sumanuti napad u Zagrebu: Pokušao opljačkati pekarnicu pa uzeo nož i izbo dvoje slučajnih prolaznika

'Nije bilo stvarne opasnosti za javnost, a osumnjičenog su mjesecima pozorno pratile snage reda', objavio je u priopćenju ured saveznog tužitelja u državi Maryland, čiji je Baltimore najveći grad.

Nema dokaza da je bombaška urota povezana s nedavnim slučajevima pucanja na vojne objekte u okolici Washingtona, udaljenog 60-ak kilometara od Baltimorea.

Uhićeni Martinez-Hussain u srijedu popodne će biti izveden pred sud, kako bi se izjasnio o krivnji.

Operacije u kojima se agenti FBI-a i drugih američkih službi sigurnosti koriste varkom, kako bi otkrili i priveli pravdi militantne ekstremiste, jedan su od vodećih načina borbe protiv domaćeg terorizma u SAD-u. (Hina)