Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Ženka foksterijera Pebbles, najstariji pas na svijetu, uginula je ranije ovog tjedna u dobi od 22 godine na jugoistoku Sjedinjenih Država, objavila je Guinnessova knjiga svjetskih rekorda.


Najstariji pas na svijetu, ženka foksterijera Pebbles, uginula je ranije ovog tjedna u dobi od 22 godine na jugoistoku Sjedinjenih Država. Vlasnici su je hranili mačjom hranom od 2012. godine, što je možda pridonijelo njezinoj dugovječnosti.

"Pebbles, najstariji pas na svijetu, nažalost je uginula, prirodno i mirno, kod kuće i okružena svojom obitelji", napisali su njezini vlasnici na Instagramu.

Okotila se 28. ožujka 2000. u Long Islandu u New Yorku i uglavnom je živjela u državi Južnoj Karolini. Uz svoju malu građu i težinu od dva kilograma, Pebbles je okotila 32 šteneta tijekom života.

Pebbles je proglašena najstarijim psom na svijetu u svibnju 2022. godine, tijekom posjeta stručnjaka Guinnessove knjige, institucije koja bilježi rekorde na svim poljima.

Ilustracija Kako će kriza utjecati na kućne ljubimce? ''Kada živo biće primite u svoj život, ono je s vama i u dobru i u zlu''

Prema riječima njezine vlasnice Julie Gregory, Pebbles je voljela country-glazbu. Uginula je pet mjeseci prije nego što je proslavila svoj 23. rođendan.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju