Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prezaduženi

SAD-u prijeti gubitak kreditnog rejtinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Američke Države mogle bi u sljedećih nekoliko tjedana izgubiti svoj vrhunski kreditni rejting ukoliko državni dužnosnici ne podignu limit zaduživanja zemlje, što bi dovelo vladu u situaciju da ne može plaćati svoje obveze, upozorila je agencija za kreditni rejting Moody's Investors Service.

Moody's je bila prva od tri velike rejting agencije koja je stavila rejting SAD-a 'Aaa' na preispitivanje radi mogućeg snižavanja.
U priopćenju Moody's je objavio kako opaža rastuću mogućnost da propisani limit zaduživanja neće biti pravovremeno podignut, što će dovesti do toga da Ministarstvo financija neće moći plaćati dugove.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna viši za jedan stupanj Što mi imamo od toga? Provjerili smo što bolji kreditni rejting znači za gospodarstvo, ali i za građane Premijer Andrej Plenković Moody's podignuo kreditni rejting Plenković oštro odgovorio Milanoviću: "Vidim tu neku vrstu opsjednutosti. Je li možda kilavac netko tko patriotski pada s Patrije?"

Niži kreditni rejting mogao bi izazvati pustoš na financijskim tržištima diljem svijeta i povećati troškove zaduživanja za američku vlade i tvrtke, te dodatno naštetiti javnim financijama i staviti uteg na gospodarski oporavak. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene