Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Američke Države mogle bi u sljedećih nekoliko tjedana izgubiti svoj vrhunski kreditni rejting ukoliko državni dužnosnici ne podignu limit zaduživanja zemlje, što bi dovelo vladu u situaciju da ne može plaćati svoje obveze, upozorila je agencija za kreditni rejting Moody's Investors Service.


Moody's je bila prva od tri velike rejting agencije koja je stavila rejting SAD-a 'Aaa' na preispitivanje radi mogućeg snižavanja.
U priopćenju Moody's je objavio kako opaža rastuću mogućnost da propisani limit zaduživanja neće biti pravovremeno podignut, što će dovesti do toga da Ministarstvo financija neće moći plaćati dugove.

Vezani članci Slika nije dostupna "Moody's rušenjem rejtinga Agrokora pokopao, i Vladu, i lex Agrokor" Slika nije dostupna Moody's povećao kreditni rejting mađarskom MOL-u

Niži kreditni rejting mogao bi izazvati pustoš na financijskim tržištima diljem svijeta i povećati troškove zaduživanja za američku vlade i tvrtke, te dodatno naštetiti javnim financijama i staviti uteg na gospodarski oporavak. (Hina)