Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP)
Jamal Khashoggi, ubijeni saudijski novinar (Foto: AFP) Foto: Afp

Dvojica američkih republikanskih senatora su u utorak, nakon što su informirani o zaključcima CIA-e, rekli da nema nikakve sumnje da je saudijski prijestolonasljednik naredio ubojstvo novinara Jamala Khashoggija.


To stajalište izravno proturječi američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji je izjavio da obavještajna služba nije našla apsolutno nikakav siguran dokaz.

Vezani članci Donald Trump (Foto: AFP) Trump zaprijetio zemljama koje izdvajaju manje za NATO: "Mi bismo mogli učiniti nešto povezano s trgovinom" Donald Trump (Foto: AFP) Pelosi zatražila opoziv Trumpa, on joj odgovorio: "Nancy se unervozila, kaže da moli za mene. Ne vjerujem joj. Pomozi beskućnicima u svojem okrugu, Nancy"

"Nemam nikakve sumnje da je saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman naredio ubojstvo i da je cijelo vrijeme bio informiran o situaciji", rekao je novinarima Bob Corker, nakon sastanka s Ginom Haspel, direktoricom CIA-e.

"Mislim da je on suučesnik Khashoggijeva ubojstva na najvišoj mogućoj razini", dodao je senator Lindsey Graham.

Corker, šef odbora za vanjske poslove, rekao je da na tom sastanku nije čuo audio snimku ubojstva Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Samo nekoliko senatora je bilo pozvano na taj sastanak s Ginom Haspel, uključujući republikanske i demokratske vođe u Senatu kao i dužnosnike odbora povezanih sa sigurnosnim pitanjima.

Khashoggi, kolumnist Washington Posta koji je kritizirao saudijsku vladu i njezina de facto čelnika prijestolonasljednika Mohameda bin Salmana, ubijen je u saudijskom konzulatu u Istanbulu 2. listopada. (Hina)