Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD: Povučeno pet milijuna smrznutih pizza s bakterijom E.coli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka prehrambena tvrtka General Mills u četvrtak je povukla s tržišta oko pet milijuna smrznutih pizza zbog moguće zaraženosti bakterijom Escherichia coli (E.coli), nakon što je kod 21 kupca dijagnosticirana ta bakterijska infekcija.

Savezni Centar za kontrolu i prevenciju bolesti je objavio da je osam zaraženih osoba hospitalizirano, te da je kod četiri došlo do zatajenja bubrega, izvijestio je CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Fortenova grupa Mercator potpisao ugovor o kupnji Engrotuša: "Potvrđujemo status najjačeg domaćeg regionalnog maloprodajnog lanca u regiji" Ulje skuplje od nafte - 5 Diljem Europe Ulje skuplje od nafte, probijena granica od 10 eura: "Nemam novca za domaće, preskupo je…"

Osam slučajeva prijavljeno je u Tennesseeju, a ostali u državama Kentucky, Missouri, New York, Virginia, Ohio, Pennsylvanija, Illinois, Wisconsin i Južna Dakota.

Simptomi zaraze s E.coli su grčevi u želucu i proljev koji traju dva
do pet dana, no moguće su i komplikacije kao što je zatajenje
bubrega.

Tvrtka General Mills iz Minneapolisa, obećala je punu suradnju u
istrazi, pozvala kupce da bace pizze koje su kupili pod brandovima Totino's i Jeno's i obećala im naknadu. Po navodima General Millsa, problem je vjerojatno u pizzi s 'pepperoni' kobasicama drugog proizvođača, čije ime nije objavljeno dok se sa sigurnošću ne utvrdi izvor zaraze.

Povlačenje s tržišta hrane zaražene bakterijom E.coli u SAD je vrlo učestalo, a tijekom 2007. događalo se gotovo svakoga mjeseca, pri čemu se najčešće radilo o zaraženom špinatu, salati ili mesnim prerađevinama.

U rujnu je, primjerice tvrtka Topps Meat Co. iz New Jerseya, povukla 10.000 tona smrznutih hamburgera nakon što se s E.coli zarazilo 40 ljudi u osam država. Par dana kasnije tvrtka Topps Meat Co. je prestala s radom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene