Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mjera predostrožnosti'

SAD povisio stupanj pripravnosti uoči 11. rujna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo obrane je u srijedu povisilo stupanj pripravnosti u američkim vojnim bazama, većinom domaćim, uoči nedjeljnog obilježavanja 10. godišnjice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Pentagon je međutim rekao kako odluka da povisi razinu zaštite u vojnim postrojenjima, uključujući samu njegovu zgradu, nije motivirana bilo kakvom određenom informacijom o vjerodostojnoj terorističkoj prijetnji.

'Ovo nije odgovor na neku određenu prijetnju nego je razborita mjera predostrožnosti', rekao je glasnogovornik Pentagona George Little. Priopćeno je kako ova mjera vrijedi od srijede do nedjelje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Potresna videogalerija Amaterske snimke prenose sav užas avionskih napada 11. rujna Slika nije dostupna 11. rujna Ovo je čovjek koji je obučavao dvojicu terorista

'Amerikanci koji putuju u inozemstvo trebaju biti svjesni prijetnje'

Pentagon je bio među metama napada 11. rujna 2001. u kojima su pripadnici Al Kaide oteli četiri putnička zrakoplova i ubili skoro 3.000 ljudi. Dva od tih zrakoplova oborili su na Svjetski trgovački centar u New Yorku, jedan je pogodio Pentagon, a četvrti se srušio u polje u Shanksvilleu u Pennsylvaniji.

Američki sigurnosni dužnosnici su posebno pojačali budnost dok se približava 10. godišnjica napada 11. rujna. State Department je izdao upozorenje za putovanja u kojem je rekao da Amerikanci koji putuju i žive u inozemstvu trebaju biti svjesni prijetnje koju i dalje predstavlja Al Kaida i njezine podružnice.

Američki glavni državni odvjetnik Eric Holder kazao je u srijedu kako nema vjerodostojnih prijetnji Sjedinjenim Državama za godišnjicu 11. rujna. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene