Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SAD od Musharrafa traži ukidanje izvanrednog stanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik američke državne tajnice John Negroponte sastao se danas s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom i pozvao ga da ukine izvanredno stanje u zemlji te da na vrijeme održi izbore.

"Američki su diplomati izrazili zabrinutost zbog postojeće političke nestabilnosti u Pakistanu i zaražili od predsjednika Musharrafa da poduzme određene mjere kako bi smirio oporbene snage", kazao je pakistanski dužnosnik.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakistanska policija uhitila oporbenog čelnika Imrana Khana Slika nije dostupna Pakistan: Policija opkolila kuću Benazir Bhutto

Među predloženim se mjerama spominju ukidanje izvanrednog stanja, Musharrafova ostavka na mjesto glavnog vojnog zapovjednika i održavanje slobodnih i poštenih izbora na vrijeme.

Dužnosnik, koji je želio ostati anoniman, kazao je da je Negroponte od Musharrafa također zatražio da izbjegava "konfrontaciju" s umjerenim snagama u zemlji, poput liberalne oporbene čelnice Benazir Bhutto, jer bi takav sukob "samo ojačao ekstremističke snage".

Nakon što je uveo izvanredno stanje i ukinuo ustav, Bhutto je
prekinula sve kontakte s Musharrafom.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene