Cesar Sayoc (Foto: AFP)
Cesar Sayoc (Foto: AFP) Foto: Afp

Muškarac osumnjičen za slanje bombi istaknutim demokratima i drugim kritičarima predsjednika Donalda Trumpa pojavit će se u utorak pred njujorškim sudom, javljaju američki mediji.


Cesar Sayoc, 56, pristao je da bude prevezen iz Floride da se suoči s optužbama u New Yorku gdje je trebao stići u ponedjeljak, prema sudskim dokumentima.

Vezani članci Njemačka kancelarka Angela Merkel Merkel osudila rasističko ubojstvo Georgea Floyda: "Rasizam je užasna stvar, a nažalost postoji i u Njemačkoj" Prosvjedi u SAD-u Pitate se u čemu je razlika između Afroamerikanaca i bjelačkog stanovništva SAD-a? Ove tri stvari pokazuju kakav je njihov položaj u vlastitoj zemlji

Tužitelji će od suca tražiti da odbije jamčevinu za Sayoca i da ga drži u pritvoru do početka suđenja.

Sayoc je nekoliko bombi kućne izrade poštom poslao na adrese u državi New Yorku. Ni jedna naprava nije eksplodirala.

Uhićen je 26. listopada usred potjere provedene širom zemlje, nakon što je više od deset naprava nalik na bombe poslano kritičarima predsjednika Trumpa, uključujući i bivšem predsjedniku Baracku Obami i kabelskoj televiziji CNN.

Bombe poslane na kućne adrese potaknule su strahove od političkog nasilja uoči kongresnih izbora koji se u SAD-u održavaju u utorak.

Sayoc će se u New Yorku suočiti s pet saveznih tužbi, među kojima su slanje eksploziva i prijetnje bivšim predsjednicima.

Bude li osuđen, mogao bi provesti desetke godina iza rešetaka. (Hina)