Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države neko su vrijeme dijelile obavještajne podatke o iranskom drugom nuklearnom pogonu s Rusijom i Kinom, piše CNN-ovoj vijesti nastaloj na temelju podataka od jednoga vladina dužnosnika.


Po tim podacima, američki predsjednik Barack Obama upotrijebio je obavještajne podatke kako bi nagovorio Rusiju i Kinu da pristanu na eventualne sankcije protiv Irana. Obamina strategija gradnje koalicije s Kinom i Rusijom već je urodila plodom, rekao je taj neimenovani političar, jer je ruski predsjednik Dmitrij Medvedev već dao nagovijestiti ruski pristanak na sankcije.

>> Iran: IAEA će moći poslati stručnjake u inspekciju

Vezani članci Ibrahim Raisi Raisi je novi iranski predsjednik: Jedni mu čestitaju, a organizacija za ljudska prava pozvala je na istragu zločina Najveći brod iranske mornarice Kharg Misteriozno potonuće - požar progutao najveći brod iranske mornarice: "Svi napori za spas bili su neuspješni"

Medvedev je rekao da Rusija kao članica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda s pravom veta, a suprotno svojem dosadašnjem ponašanju, podupire sankcije protiv Irana. ‘Propadnu li sadašnje inicijative, treba razmisliti o drugim mehanizmima’, rekao je ruski predsjednik nakon sastanka G20 u američkom gradu Pittsburghu. (Hina)