Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Saakashvili: Sporazum mora poštovati teritorijalnu cjelovitost Gruzije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzijski predsjednik Mikhail Saakashvili izjavio je u ponedjeljak kako bilo koji sporazum s Rusijom o primirju mora poštovati teritorijalnu cjelovitost Gruzije davši opreznu potporu za najnoviji sporazum postignut uz pomoć francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.

Saakasvili je nakon susreta sa Sarkozyjem u gruzijskom glavnom gradu Tbilisiju rekao kako misli da je sporazum o povlačenju ruskih snaga "korak naprijed".

Pročitajte i ovo Ilustracija ozbiljna prijetnja ili ? Susjedi Rusije na nogama zbog gradnje vojne baze: "Putin će nas uvući u rat!" Slika nije dostupna Rivalstvo alfa mužjaka Sakašvili protiv Putina: Preplivao 3,5 kilometra slobodnim stilom

Saakashili je, međutim jasno dao do znanja da Gruzija još uvijek smatra odmetnute pokrajine Južnu Osetiju i Abhaziju svojim dijelom. Rusija je već priznala neovisnost objema pokrajinama.

"Gruzija neće nikada odustati od dijela svoje suverenosti", rekao je on. 

>> Susret Sarkozyja i Medvedeva na trenutke je bio jako napet

Sarkozy je doletio u Tbilisi nakon sastanka koji je potrajao preko četiri sata s ruskim predsjednikom Dmitrijem Medvedevom koji je obećao povući ruske snage iz Gruzije izvan odmetnutih pokrajina nakon što se tamo ovoga mjeseca rasporedi 200 promatrača Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene