Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A kad ono...

VIDEO Trebala je to biti uobičajena šetnja svemirom za talijanskog astronoma...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad astronautu tijekom šetnje svemirom počne navirati voda ispod kacige odijela, to je znak za uzbunu. Upravo to se dogodilo Luci Parmitanu, a prenosimo vam i video te svemirske šetnje.

U srpnju 2013. godine jedna rutinska svemirska šetnja pretvorila se u triler za talijanskog astronauta Lucu Parmitana. Počela mu je voda nadirati u astronautsko odijelo i prema licu te mu je prijetilo gušenje. Parmitano je prijavio problem te je odlučeno da se vrati na Međunarodnu svemirsku postaju.

Pročitajte i ovo ISS (Foto: AFP) Ključni partneri Inače suparnici, ali... Postoji područje u kojem Rusi i Amerikanci surađuju već 20 godina Slika nije dostupna IZGRADNJA PET GODINA Rusi imaju novi projekt: Ovo je plan za hotel u svemiru, cijena - prava sitnica

"Osjećam puno vode na glavi", govorio je Parmitano kontroli leta. "Znojim se, čini se kao jako puno vode", isticao je Parmitano. Za nekog kome je život bio neposredno ugrožen, jer mi je voda navirala prema ustima, Talijan je bio vrlo smiren.

Astronaut opisao kako se umalo utopio u svemiru!

Naime, u bestežinskom stanju voda se lijepi za objekte i omata ih tako da se polako omatao sloj vode oko parmitanove glave i da mu je prekrio usta, ugušio bi se.

Dramatičnu video snimku njegove svemirske šetnje pogledajte u videu, koji predstavlja dio emisije "Live From Space" national Geographica.

NASA je tu svemirsku šetnju opisala kao jednu od najozbiljnijih misija u smislu opasnosti s kojom su se dotad suočili, prenosi popsci.com.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene