Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preletio ga 12 puta

Ruski zrakoplov provocirao američki razarač - 'Incident je trajao 90 minuta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski vojni zrakoplov više puta je protekli vikend nisko preletio iznad američkog broda u Crnome moru, objavio je u ponedjeljak Pentagon i osudio taj postupak u trenutku kad su američko-ruski odnosi napeti zbog Ukrajine.

"Taj provokativan i neprofesionalan ruski postupak nije u skladu s njihovim nacionalnim protokolima i prethodnim sporazumima o profesionalnom odnosu naših vojska", rekao je pukovnik Steve Warren, glasnogovornik Pentagona.

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

Po Warrenovim riječima, ruski avion Su-24 dvanaest je puta nisko preletio američki razarač Donald Cook koji je od 10. travnja u Crnome moru. Warren je novinarima rekao kako se čini da zrakoplov nije bio opremljen oružjem.

Proruski separatisti u istočnoj Ukrajini traže Putinovu pomoć

Incident je trajao 90 minuta i dogodio se u subotu navečer dok je američki brod bio u patroli u međunarodnim vodama zapadnoga dijela Crnoga mora, dodao je. Brod je sad u jednoj rumunjskoj luci.

Ruski avion, uz koji je letio još jedan koji se nije približio američkome brodu, nije reagirao na višestruke pozive na komunikaciju s Donalda Cooka.

Dužnosnici Pentagona, kaže Warren, još nisu s ruskim vlastima razgovarali o tome incidentu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene