Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Upozorio na ekspanziju prema istoku

Ruski premijer komentirao gruzijsko pridruživanje NATO-u: Moglo bi doći do "užasnog sukoba" i "pogubnih posljedica"

Ruski premijer Dmitrij Medvjedev tijekom obraćanja donjem domu ruskog parlamenta, 11.04.2018. (Foto: AFP)
Ruski premijer Dmitrij Medvjedev tijekom obraćanja donjem domu ruskog parlamenta, 11.04.2018. (Foto: AFP) Foto: Afp
Ruski premijer Dmitrij Medvjedev upozorio je na "užasan" sukob do kojeg bi moglo doći ako se Gruzija pridruži NATO savezu.

Deset godina od ruskog-gruzijskog rata, ruski premijer Dmitrij Medvjedev rekao je da NATO-v plan da ponudi članstvo Gruziji predstavlja "prijetnju miru".

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione'' Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan"

Medvjedev je tijekom spomenutog rata bio ruski predsjednik. Do rata je došlo nakon što su gruzijske snage neuspješno pokušale vratiti kontrolu nad Južnom Osetijom.

"Postoji neriješeni teritorijalni sukob i oni bi takvu zemlju prihvatili u vojni savez?", rekao je Medvjedev. "Razumiju li oni moguće implikacije? To bi moglo uzrokovati užasan sukob."

Medvjedev je, izvještava Independent, ukazao na rusko priznavanje neovisnosti Južne Osetije te na ruske vojne baze koje se tamo nalaze. Dodao je da bi svaki pokušaj da se pokuša promijeniti status quo mogao imati "ekstremno pogubne posljedice".

"Nadam se da će vodstvo NATO-a biti dovoljno pametno da ne poduzima korake u tom smjeru", rekao je.

Ruski premijer također je rekao da NATO-va ekspanzija na istok predstavlja veliku sigurnosnu prijetnju za Rusiju.

"Članice NATO-a vide Rusiju kao potencijalnog neprijatelja", rekao je. "Ne možemo se ne brinuti kad se oko naše zemlje stvara sve uži krug pošto se sve više država pridružuju NATO-u. Ekspanzija NATO-a očito predstavlja prijetnju za Rusku Federaciju", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene