Putin otvorio Krimski most (Foto: AFP) - 1
Putin otvorio Krimski most (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp

NATO je osudio rusko otvaranje mosta koji Krim povezuje s Rusijom nazivajući ga još jednim primjerom ruskog "prijezira" prema međunarodnom pravu.


"Rusija opet pokazuje očiti prijezir prema međunarodnom pravu", rekao je glasnogovornik saveza Piers Cazalet u priopćenju.

Vezani članci Vladimir Putin Putin poslao oštru poruku: "Svatko nas želi 'ugristi' negdje ili 'odgristi' nešto naše, no oni koji bi to učinili, trebaju znati da bismo im svima razbili zube" Ruska baza na Sjevernom polu - 1 Što se krije iza novog poteza Rusije, zbog kojeg bi ponovno mogle porasti napetosti među svjetskim silama? "To su sve sastavnice recepta za tenzije, koje se događaju sve češće"

"Krim je dio Ukrajine i taj je most novo kršenje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Ukrajine, kao i njezina prava na plovidbu u svojim teritorijalnim vodama", istaknuo je glasnogovornik.

"NATO je uz Ukrajinu, ne priznajemo i nećemo priznati rusko ilegalno i nelegitimno pripojenje Krima", rekao je.

Most, orijaški i simboličan projekt, treba smanjiti izoliranost poluotoka koji je Moskva anektirala 2014. Ruski predsjednik Vladimir Putin pustio ga je u promet sjedeći za upravljačem kamiona. (Hina)