Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozni park

Ruski će predsjednik opet sjesti u Zil?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kremaljski bi čelnici uskoro mogli izmijeniti svoj vozni park, koji su dosad činili luksuzni 'mercedesi' i BMW-i potaknuti proizvodnju limuzine 'zil' iz sovjetskog razdoblja, prijevoznoga sredstva kojim su se koristili bivši kremaljski čelnici, od Staljina do Gorbačova.

Aktualni ruski predsjednik Dmitrij Medvedev 'dao je naputak da se detaljno istraži pitanje suradnje Kremlja s ruskom tvrtkom koja proizvodi automobile marke 'zil' kao i kupnju novih modela za potrebe predsjedničkoga voznog parka'. To je za radio Echo izjavio šef nabave u Kremlju, Vladimir Kojine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S 201 na 66 vozila Smanjen vozni park zagrebačke gradske uprave Slika nije dostupna O svom voznom parku Mesić: Mediji šire tendenciozne i zlonamjerne informacije

Ruski proizvođač automobila Zil, utemeljen je 1916., a proizvodnja je uglavnom ograničena na vojna vozila, no odnedavno se tvornica orijentirala na proizvodnju novih modela. Limuzina 'zil' prvobitno je zamišljena kao sovjetski odgovor na 'cadillac'. Zadnji model koji su koristili sovjetski čelnici, 'zil 41047', imao je motor snage V-8 i težio 3,6 tona. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene