Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S 201 na 66 vozila

Smanjen vozni park zagrebačke gradske uprave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ureda gradonačelnika grada Zagreba priopćeno je danas da je s obzirom na recentnu gospodarsku situaciju, vrijeme recesije i gospodarske krize, gradska uprava prema nalogu gradonačelnika pristupila rezanju troškova na različitim stavkama, pa tako i na području korištenja voznog parka - pa će umjesto dosad korištenog 201 vozila, gradska uprava na raspolaganju imati 66 vozila.

Podsjećaju da se, 'u skladu s mjerama štednje i racionalizacije poslovanja, pristupilo rezanju troškova i na drugim područjima, kao što su zapošljavanje, ugovori o djelu, korištenje studentskog rada, prekovremeni rad, troškovi režija... čime su već postignute značajne uštede, a tome će doprinijeti i centralizacija te veća kontrola nabave'. Što se same provedbe postupka javne nabave vozila putem operativnog leasinga tiče, napominju da se, kao i u prethodnom razdoblju, 'radi o najmu vozila, a ne o njihovoj kupnji'. 'Grad Zagreb, kao javni naručitelj, započeo je otvoreni postupak javne nabave u predmetu: nabava vozila putem operativnog leasinga. Poziv za nadmetanje objavljen je u Elektroničkom oglasniku Narodnih novina 22. ožujka 2010.

Pročitajte i ovo Ilustracija blizu autobusnog kolodvora Na klupi u parku u Zagrebu pronađeno tijelo muškarca Država prodaje vozila viđeno - kupljeno Država prodaje 24 vozila: U ponudi auti, kamioni i gliseri...

Natječajnu dokumentaciju preuzelo je 18 gospodarskih subjekata, a dosad nije zaprimljena niti jedna primjedba na tu dokumentaciju. Vozila navedena u dokumentaciji za nadmetanje služit će za potrebe redovnog poslovanja svih tijela gradske uprave Grada Zagreba koja se uobičajeno koriste za službene potrebe, sa različitim rasponom kvalitete i tehničkih karakteristika', navodi se u priopćenju Službe za informiranje Ureda gradonačelnika Grada Zagreba. U priopćenju se navodi da to sve ističu 'zbog brojnih upita novinara i višekratnih napisa u različitim medijima, u kojima se tendenciozno iskrivljuju činjenice o korištenju voznog parka gradske uprave, a zbog interesa javnosti i objave točnih informacija'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene