Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAOS I ZBRKA

Ruski avioni gađali pobunjeničke kampove u Siriji: Pogođeno plinsko postrojenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski avioni pogodili su u nedjelju kampove za obuku pobunjenika na sjeverozapadu Sirije u blizini turske granice, a sirijsko topništvo je ubilo sedam civila i ozlijedilo 14 zdravstvenih djelatnika u napadu na bolnicu na tom području, kazali su svjedoci i pobunjenici.

Izvori navode da je u ruskom napadu projektilom zemlja-zemlja pogođen i grad Qah, dok su ruski zrakoplovi ispaljivali projektile blizu gusto naseljenih izbjegličkih kampova duž granice s Turskom. Pogođeno je plinsko postrojenje u blizini grada Sarmade u provinciji Idlib, ali nema vijesti o žrtvama.

Glasnogovornik Nacionalne vojske, pobunjeničkog saveza kojeg na sjeverozapadu podržavaju Turci, izjavio je da je Rusija, koja podupire vladu u Damasku, pokušala destabilizirati posljednje uporište pobunjenika u Siriji, ali da se ne očekuje skorašnji veliki napad na Idlib.

"Ruski zračni napadi se nastavljaju. Balističke rakete također su pogodile i područja u blizini civilnih mjesta", rekao je za Reuters bojnik Youssef Hamoud. "Oni potiču stvaranje kaosa i zbrke", dodao je.

Tursko ministarstvo obrane priopćilo je da je raketa koju su lansirale sirijske vlasti pogodila Qah i parking za kamione i prikolice u blizini Sarmade, ranivši pritom sedam civila.

Prema navodima ministarstva, Rusiji je poslan zahtjev za trenutnim prekidom napada. Turskim trupama je izdano upozorenje za moguće napade. Iz Moskve nitko nije komentirao situaciju.

Pobunjenički izvori također su rekli da je u vladinom topničkom napadu na bolnicu u gradu Atarebu ubijeno sedam civila među kojima su žena i dijete.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene