Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali je na razgovor

Rusija uručila prosvjednu notu britanskoj veleposlanici: "Zbog bezobraznih izjava o zemlji, njezinom lideru i ruskom narodu"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV
Rusija je objavila u četvrtak da je pozvala britansku veleposlanicu na razgovor kako bi joj izrazila snažan prosvjed zbog "uvredljivih" britanskih izjava, uključujući one o navodnim ruskim prijetnjama nuklearnim oružjem.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je da je izrazilo snažan prosvjed veleposlanici Deborah Bronnert zbog "baš bezobraznih izjava britanskog vodstva o Rusiji, njezinom lideru i službenim predstavnicima vlasti, kao i ruskom narodu".

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Grade obrambene strukture Vladimir Zelenski upozorava na veliku rusku ofenzivu: "Znam kada će napasti" Ilustracija Napad na grad Rusi raketama napali veliki ukrajinski grad, stradale četiri osobe, među njima i dijete

Bronnert je uručena prosvjedna nota u kojoj se navodi da je "uvredljiva retorika predstavnika britanskih vlasti neprihvatljiva".

"U pristojnom društvu uobičajeno je ispričati se za takve izjave", dodaje se.

Ministarstvo je priopćilo da su veleposlanici rekli da se Rusija protivi britanskim izjavama koje sadrže "namjerno lažne informacije", posebice o navodnim ruskim "prijetnjama nuklearnim oružjem".

Nije posve jasno na koje se točno izjave referiralo rusko ministarstvo.

Britanija je izrazila snažnu podršku Ukrajinu u ratu s Rusijom i poslala joj oružje pa je postala česta meta kritika Kremlja.

O ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >>OVDJE.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene