Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rusija ima informacije da međunarodne teorističke organizacije pokušavaju doći do biološkog i kemijskog oružja oružja masovnog uništenja, izjavio je čelnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev u utorak u Sočiju.


'Imamo takve informacije. Teroristi također pokušavaju kupiti radioaktivni materijal za prljavu bombu', rekao je Patrušev, a prenose ruski mediji. Po njegovim riječima, Al Kaida je uključila turbulentnu rusku regiju sjevernog Kavkaza u svoje planove za stvaranje islamskog kalifata ili ujedinjenu mulimansku državu.

'Glavni cilj Al Kaide je uspostaviti islamski kalifat koji bi zahvatio središnju Aziju, sjevernu i središnju Afriku i sjeverni Kavkaz', kazao je.

Vezani članci Slika nije dostupna OTKRIVENA NAJVEĆA TERORISTIČKA PRIJETNJA I ne, nije Islamska država Slika nije dostupna CRNI POPIS Gradovi u kojima su mogući novi teroristički napadi

'Pozivi muslimanskim stanovnicima u tim regijama da svrgnu svoje vlade sve su češći', kazao je dodajući da su međunarodne terorističke organizacije poput Al Kaide prerasle u globalne pokrete koji ujedinjuju ljude s istom ideologijom širom svijeta (Hina)