Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove tenzije

Rusija pozvala na razgovor otpravnike poslova triju država: "Ako se dogodi sabotaža, odlučno ćemo djelovati"

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
Rusija je na razgovor pozvala šefove diplomacije Estonije, Litve i Latvije, a razlog je njihov stav da sabotiraju nadolazeće predsjedničke izbore na kojima se kandidirao Vladimir Putin.

Rusija je pozvala na razgovor otpravnike poslova veleposlanstava triju baltičkih zemalja za koje tvrdi da sabotiraju nadolazeće ruske predsjedničke izbore u ožujku.

Rusija optužuje Estoniju, Litvu i Latviju, tri bivše sovjetske republike, da „sabotiraju” te izbore te da odbijaju osigurati birališta u ruskim veleposlanstvima na svom teritoriju.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić i USKOK vruća afera Kome vjerujete, USKOK-u ili Josipi Pleslić? Evo kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

U trima državama živi značajna ruska manjina, ali su se odnosi s Moskvom pogoršali od ruske invazije na Ukrajinu.

"Otpravnici poslova baltičkih država u Moskvi pozvani su u ministarstvo vanjskih poslova zbog izostanka prikladnog odgovora na ponavljane pozive ruske strane da se zajamči sigurnost tijekom predsjedničkih izbora u ožujku”, priopćilo je rusko ministarstvo.

Moskva je tražila da tri države poduzmu sve potrebne mjere za sigurnost veleposlanstava tijekom izbora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija na terenu Pucnjava na kampusu u SAD-u: Maskirani napadač ispalio hitce, dva sveučilišta u blokadi

"Ako se dogodi sabotaža, odlučno ćemo djelovati”, upozorilo je ministarstvo.

Na predsjedničkim izborima u ožujku očekuje se pobjeda predsjednika Vladimira Putina zbog nedostatka stvarne opozicije nakon godina represije nad neistomišljenicima i političkim neprijateljima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene