Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako propadnu pregovori

Rusija prijeti postavljanjem raketa Iskander u Bjelorusiji i na granicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službena Moskva zaprijetila je da će u Bjelorusiji i na ruskim granicama postaviti balističke rakete Iskander, ukoliko pregovori s Washingtonom o europskoj proturaketnoj obrani propadnu, rekao je u ponedjeljak za Interfax visoki ruski diplomatski izvor.

Isti je izvor izvijestio kako bi se Iskander rakete mogle postaviti u Bjelorusiji i u ruskoj regiji Krasnodaru. Ranije se spominjalo da bi se lansirne rampe mogle postaviti u ruskoj baltičkoj enklavi Kaljiningradu. 'Ovo će nam omogućiti da reagiramo na prijetnje ruskim strateškim vojnim snagama u slučaju da se američka proturaketna obrana postavi u blizini naših granica', rekao je isti izvor.

Rusija smatra da američki sustav proturaketne obrane u Europi, koji bi ondje trebao biti postavljen do 2020. predstavlja prijetnju njezinu nuklearnom strateškom potencijalu. Moskva je zaprijetila 'novom utrkom u naoružanju' s Washingtonom ukoliko se bojazan Rusa zanemari.

Iskander rakete, jedno od ruskih najmoćnijih oružja, od sada će biti osposobljene posebnom tehnikom 'foto snimanja' za još preciznije toplinsko navođenje. (Hina)

Pročitajte i ovo Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene