Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruska savezna služba za nadzor prometa (Rostransnadzor) izdala je direktivu o jačoj kontroli razina radijacije u međunarodnim zračnim lukama širom zemlje, priopćilo je ministarstvo prometa Ruske Federacije.


"U svezi s pronađenim tragovima radioaktivnih izotopa u tri zrakoplova kompanije British Airlinesa, od kojih se jedan sada nalazi u zračnoj luci Domodjedovo, u međunarodnim zračnim lukama Ruske Federacije pojačana je kontrola radijacije", navodi se u priopćenju koje prenose ruski mediji.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija - 1 Onkološka pacijentica pozitivna je na koronu već mjesec dana. Sustav ju ne smatra zaraznom, ali u bolnicu ne smije: "Rizik je neprihvatljiv" Slika nije dostupna VIDEO: Dječak (10) na JFK-u u igri navodio tri aviona!

Također će se pojačati kontrola tekućina i gelova u zrakoplovima koji pripadaju stranim zrakoplovnim kompanijama, kao i razina radijacije unutar zrakoplova.

British Airways je priopćio u srijedu da su vrlo mali tragovi
radioaktivnih tvari pronađeni u dvama zrakoplovima tvrtke u okviru istrage o smrti bivšeg ruskog tajnog agenta Aleksandra Litvinenka koji je umro od trovanja radioaktivnim polonijem-210.

"British Airways je obaviješten da je britanska vlada identificirala tri njegova zrakoplova tipa Boeing 767 u okviru istrage o smrti Aleksandra Litvinenka", priopćila je tvrtka.

Tragovi polonija 210, visokoradioaktivne tvari kojom je otrovan Litvinenko, zasad su otkriveni na pet mjesta u Londonu na kojima je 1. studenog boravio bivši ruski agent prije nego je počeo osjećati slabost.