Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija pojačala kontrolu radijacije u zračnim lukama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruska savezna služba za nadzor prometa (Rostransnadzor) izdala je direktivu o jačoj kontroli razina radijacije u međunarodnim zračnim lukama širom zemlje, priopćilo je ministarstvo prometa Ruske Federacije.

"U svezi s pronađenim tragovima radioaktivnih izotopa u tri zrakoplova kompanije British Airlinesa, od kojih se jedan sada nalazi u zračnoj luci Domodjedovo, u međunarodnim zračnim lukama Ruske Federacije pojačana je kontrola radijacije", navodi se u priopćenju koje prenose ruski mediji.

Pročitajte i ovo Granica sa Slovenijom - 4 Prijedlog pred vladom Slovenija produljuje pojačanu kontrolu granica do ljeta: "Brojke su i dalje visoke" Slika nije dostupna Kad djeca nisu u školi VIDEO: Dječak (10) na JFK-u u igri navodio tri aviona!

Također će se pojačati kontrola tekućina i gelova u zrakoplovima koji pripadaju stranim zrakoplovnim kompanijama, kao i razina radijacije unutar zrakoplova.

British Airways je priopćio u srijedu da su vrlo mali tragovi
radioaktivnih tvari pronađeni u dvama zrakoplovima tvrtke u okviru istrage o smrti bivšeg ruskog tajnog agenta Aleksandra Litvinenka koji je umro od trovanja radioaktivnim polonijem-210.

"British Airways je obaviješten da je britanska vlada identificirala tri njegova zrakoplova tipa Boeing 767 u okviru istrage o smrti Aleksandra Litvinenka", priopćila je tvrtka.

Tragovi polonija 210, visokoradioaktivne tvari kojom je otrovan Litvinenko, zasad su otkriveni na pet mjesta u Londonu na kojima je 1. studenog boravio bivši ruski agent prije nego je počeo osjećati slabost.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene