Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Rusija optužila G7 za pristranost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je danas optužila Sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta (G7) za pristranost s ciljem opravdanja gruzijske agresije, a povodom izjave G7 u kojoj se kritizira ruska vojna intervencija u Gruziji i priznavanje neovisnosti Abhazije i Južne Osetije.

Ministri vanjskih poslova G7 priopćili su u četvrtak da rusko priznanje Abhazije i Južne Osetije narušava suverenitet Gruzije i pozvali su Rusiju da povuče svoje vojnike sa gruzijskog teritorija i da se pridržava odredaba sporazuma o prekidu vatre potpisanog 11. kolovoza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odgođena odluka Očekivanja Gruzije i Crne Gore za članstvo u NATO pale u vodu Slika nije dostupna Najveća akcija ikad Rusija pomiče svoje državne granice

Izjava G7 je "pristrana i njezin je cilj opravdati gruzijsku agresiju. U njoj se neutemeljeno tvrdi da Rusija potkopava suverenitet Gruzije i ignorira se argumentirano rusko stajalište glede teške, ali jedine ispravne odluke u takvoj situaciji, a to je priznavanje neovisnosti Južne Osetije i Abhazije", navodi se u priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova.

Što se tiče odredbi sporazuma od 11. kolovoza, u priopćenju, objavljenom na internet stranici ministarstva, se navodi da je Rusija ispunila svih šest točaka mirovnog plana postignutog uz posredništvo Francuske.

"Rusija potvrđuje svoju spremnost za konstruktivnu interakciju unutar G8 kao i spremnost za otvorenu i iskrenu razmjenu mišljenja glede svih aktualnih pitanja", stoji na kraju priopćenja ruskog ministarstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene