Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio na Twitteru

Rusija: Oporbeni aktivist Udaljcov kreće u štrajk glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbeni aktivist Sergej Udaljcov, koordinator pokreta Lijevi front, izjavio je u četvrtak da kreće u štrajk glađu nakon što je osuđen na 10 dana zatvora zbog iskazivanja neposluha policiji nakon prosvjednog skupa protiv ruskog čelnika Vladimira Putina, javljaju ruski mediji,

Sergej Udaljcov, koji je uhićen nakon prosvjeda u Moskvi 10. ožujka, najavio je da će se žaliti na presudu. 'Sutkinja (Diana) Azarova izrekla mi je deset dana zatvora. U znak prosvjeda proglašavam suhi štrajk glađu', napisao je Udaljcov na svom računu na društvenoj mreži Twitteru. Suhi štrajk glađu znači da će odbiti uzimati i tekućinu.

Drugi oporbeni aktivist, bloger Aleksej Navaljni, morat će platiti tisuću rubalja kazne za sudjelovanje u nedozvoljenoj akciji nakon prosvjeda 5. ožujka, dan nakon što je Putin pobijedio na predsjedničkim izborima. Navaljni je također najavio žalbu na presudu.

'Sviđalo se to ili ne sutkinji ... u Moskvi su stotine tisuća, milijuni koji koji su nezadovoljni zbog toga što su im glasovi ukradeni. Oni će nastaviti izlaziti na ulice kako bi prosvjedovali', istaknuuo je Navaljni. (Hina)

Pročitajte i ovo Leonid Volkov Nastavlja borbu "Htjeli su od mene napraviti šniclu!" Nekoliko sati prije nego što je brutalno napadnut čekićem, izrekao proročanske riječi Ilustracija Dvije pjesme VIDEO Glasnogovornica Navaljnog objasnila zašto je na pogrebu puštena glazba iz "Terminatora"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene