Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz tehničkih razloga

Rusija: Odgođeno lansiranje rakete Proton

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lansiranje rakete Proton sa nizozemskim telekomunikacijskim satelitom NSS-14, predviđeno za ponedjeljak navečer s ruskog kozmodroma Bajkonur u Kazahstanu, odgođeno je iz tehničkih razloga, rekao je glasnogovornik svemirskog centra Kruničev.

'Lansiranje je odgođeno iz tehničkih razloga', rekao je glasnogovornik i spomenuo da bi se moglo izvesti 24 sata kasnije. Ruska svemirska agencija Roskosmos je objavila da je raketa Proton 'spremna za lansiranje' u 19,41 po srednjoeuropskom vremenu, u priopćenju je potvrdila odgodu.

Ta odgoda se zbiva tri dana nakon neuspješnog lansiranja ruskog satelita koji je pao u Sibir radi kvara na raketi Sojuz koja ga je u petak trebala staviti u orbitu.

Satelit NSS-14, koju je izgradila američka kompanija Space Systems/Loral za nizozemsku New Skies Satellites, trebala je osigurati telekomunikacijske veze za istočnu Europu, zapadnu Afriku i u južnu i sjevernu Ameriku.

Rusija je početkom studenoga za 4 sata odgodila lansiranje Protona s tri navigacijska satelita Glonass radi sličnog problema. Rusija je obustavila sva lansiranja satelita raketama Proton-M nakon što je satelit za veze Express-AM4 u kolovozu lansiran u pogrešnu orbitu. (Hina)

Pročitajte i ovo Lansiranje rakete H3 Uspješno lansiranje VIDEO Pogledajte kako je Japan lansirao novu raketu nakon prošlogodišnjeg fijaska Kina lansirala novu raketu - 4 Prvo polijetanje Kina lansirala zadivljujuću raketu: Prilagodit će ju za vertikalno slijetanje, a moći će se koristiti više puta

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene