Obavijesti Video Pretražite Navigacija
je li napokon krenula?

Rusija objavila: "Odbili smo veliku ukrajinsku ofenzivu u Donjecku"

Ukrajinski tenk
Ukrajinski tenk Foto: Afp
Rusija tvrdi da su odbili ukrajinsku ofenzivu, a rusko ministarstvo objavilo je i video koji navodno prikazuje nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila u plamenu nakon pogotka.

Ruske oružane snage odbile su ukrajinsku ofenzivu u smjeru južnog Donjecka, objavilo je u ponedjeljak rusko ministarstvo obrane.

Ukrajina je krenula u ofenzivu sa šest mehaniziranih i dvije tenkovske bojne, objavio je rusko ministarstvo na Telegramu.

"Četvrti lipnja ujutro neprijatelj je pokrenuo veliku ofenzivu u pet sektora bojišnice u smjeru južnog Donjecka", stoji u objavi.

"Cilj je neprijatelja bio proboj naših obrambenih linija na, po njegovom mišljenju, najranijivijem dijelu bojišnice", navodi se. "Neprijatelj nije postigao svoje ciljeve, nije imao uspjeha."

Pročitajte i ovo Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev ZELENSKI NAJAVIO PROTUOFENZIVU Medvedev o budućnosti Rusije: "Koji god vođa to pokuša, bit će obilježen kao izdajnik"

Reuters nije mogao odmah provjeriti ruske navode, a Ukrajina ih nije odmah komentirala.

Rusko ministarstvo objavilo je i video koji, kako kažu, prikazuje nekoliko ukrajinskih oklopnih vozila u plamenu nakon pogotka.

Ruske snage ubile su 250 ukrajinskih vojnika i uništile 16 tenkova, borbena vozila i 21 oklopni transporter, izvijestilo je rusko ministarstvo.

Na području koje su napale ukrajinske snage nalazi se prema objavi na Telegramu načelnik ruskog vojnog stožera Valerij Gerasimov, zapovjednik ruske vojne operacije u Ukrajini.

"(Gerasimov) je bio na jednom od istaknutih zapovjednih mjesta", navelo je ministarstvo.

Pročitajte i ovo Ilustracija rat u Ukrajini Rusija tvrdi da su čečenske specijalne snage krenule u protuofenzivu, Zelenski im je jasno odgovorio: "Glavno je da Rusija to vidi"

Trenutno nije jasno predstavlja li navodni napad dugoočekivanu ofenzivu kojom Ukrajina želi vratiti teritorij pod ruskom kontrolom. Kijev je u nedjelju pozvao na tišinu pred ofenzivu, podsjeća Reuters.

Ukrajina je proteklih tjedana nastojala oslabiti ruske pozicije, a krajem svibnja visoki dužnosnik izjavio je da su već počele preliminarne operacije, poput uništavanja lanaca opskrbe i uništavanja skladišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene