Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potencijalni prijevoznici vojnog tereta?

SAD tvrdi da bi Rusija mogla napadati civilne brodove u Crnom moru, iz Moskve to odbacuju

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Rusija ne planira napadati civilne brodove na Crnom moru, usprkos tvrdnjama SAD-a, rekao je u četvrtak ruski veleposlanik u Washingtonu Anatolij Antonov.

Rusija unatoč tvrdnjama SAD-a neće napadati civilne brodove na Crnom moru. 

Moskva je dan ranije rekla da će sve brodove koji putuju u ukrajinske luke smatrati potencijalnim prijevoznicima vojnog tereta i stoga sudionicima u ratu na ukrajinskoj strani.

Pročitajte i ovo Pirovačka priča o Titanicu - 1 Priča Antice Olivari I Pirovac ima svoju priču o spašavanju s Titanica: Na brodu koji je prvi došao do mjesta potonuća bila je i jedna Pirovčanka

Rusija je to objavila nakon što je napustila godinu dana star dogovor koji je omogućavao siguran izvoz ukrajinskog žita koji je bio onemogućen zbog rata.

Komentirajući odluku Bijela kuća je rekla da bi Rusija mogla proširiti svoje napade na ukrajinske silose i na civilni prijevoz u Crnom moru.

Pročitajte i ovo Sopotski dečki uklanjaju stablo - 3 ujedinjeni u krizi "Karlo, imaš veliko srce": Ljudi ponovno pokazali svoju veličinu nakon apokalipse, poklanjaju se crjepovi, stakla i dobra volja

Bijela kuća je u četvrtak izrazila duboku zabrinutost oko ruskih napada na tom moru.

"Duboko smo zabrinuti oko onoga što upravo vidimo na Crnom moru", rekla je Olivia Dalton, zadužena za medije u Bijeloj kući, navodeći da se već tri dana poduzimaju ruski napadi na lučke gradove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene