Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rat u Europi

Rusija napala elektranu u Dnjepru: Oštećenja su velika

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Rusija i Ukrajina pojačale su svoje zračne napade daleko od prve crte bojišnice posljednjih mjeseci, ciljajući kritičnu energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu.

Rusija je u utorak projektilima i bespilotnim letjelicama napala središnji ukrajinski grad Dnjepar, a ukrajinski dužnosnici i mediji izvijestili su kako je oštećena elektrana te je prekinuta opskrba vodom nekim stanovnicima.

Grad s nešto manje od milijun stanovnika napadnut je projektilom i četiri skupine dronova koji su se približavali s juga, istoka i sjevera, objavile su ukrajinske zračne snage u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Pročitajte i ovo Pucnjava u podzemnoj željeznici u New Yorku - 1 U New Yorku FOTO Pucnjava u podzemnoj željeznici: Ubijena jedna osoba, pet ozlijeđeno, policija traga za napadačem

Najveći ukrajinski privatni dobavljač energije, DTEK, izvijestio je da je termoelektrana znatno oštećena, ali žrtava nije bilo.

Tvrtka nije rekla gdje se nalazi elektrana, ali je dnjeparsko vodovodno poduzeće na Telegramu objavilo da je "zbog nestanka struje" opskrba vodom djelomično obustavljena, a ukrajinski mediji navode da je pogođena elektrana u Dnjepru.

Gradonačelnik Dnjepra Boris Filatov rekao je da je pogođena infrastruktura, ali nije dao više detalja.

Pročitajte i ovo Peter Szijjártó Geopolitička preslagivanja Mađarski šef diplomacije: ''Rusija nije prijetnja NATO-u, a EU više treba zapadni Balkan nego što njemu treba članstvo''

Reuters nije mogao neovisno provjeriti izvješća, a rusko ministarstvo obrane nije odmah odgovorilo na zahtjev za komentar.

I Rusija i Ukrajina pojačale su svoje zračne napade daleko od prve crte bojišnice posljednjih mjeseci, ciljajući kritičnu energetsku, vojnu i prometnu infrastrukturu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene