Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijetnja svijetu

Rusija ima novo nuklearno oružje za uništenje morskih luka?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dron s nuklearnim oružjem - radi li Rusija na novom opasnom oružju?

Svjetsku javnost ne prestaje intrigirati informacija da Rusija radi na posebnom dronu - opremljenim nuklearnim oružjem i za upotrebu pod morem. Vijest je objavljena nakon što su kamere snimajući sastanak Vladimira Putina s vojnim vodstvom, u studenom ove godine u Sočiju, zabilježile i tajni dio dokumenta. Kremlj je kasnije rekao da se radi o 'Status-6' - višefunkcionalnom podvodnom sistemu te da detalji o njemu nisu smjeli biti snimljeni.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''

Rusija, čini se, stvara posebno nuklearno oružje koje se može ubaciti u neku luku i uzrokovati razornu eksploziju i plimni val. Takvo bi se oružje moglo koristiti za uništavanje vojnih ciljeva poput podmornica ili vojnih pomorskih baza, ali i gradova te industrija. Prema videu koji je iscurio u javnost, cilj oružja je:

'Oštećenje važnih komponenti gospodarstva neprijatelja i uzrokovanje štete na teritoriju neprijateljske zemlje stvaranjem širokog radioaktivnog oštećenja koje će dugoročno zaustaviti vojne, ekonomske u sve ostale aktivnosti na tom području.' Ne postoje posebni ugovori o nuklearnom naoružanju koji bi spriječili ovako nešto - manje nuklearno oružje nikada nije bilo ograničeno posebnim ugovorima, piše Washington post i dodaje kako je istina da i SAD, Rusija i Kina moderniziraju nuklearne i konvenconalne snage. Ako je sve ovo doista tako, moglo bi doći do jedne potpuno nove ere i nove prijetnje nuklearnim oružjem u cijelom svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene