Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što se odcjepio od Ukrajine, Krim će uskoro i mostom biti povezan s Rusijom.


Rusija će izgraditi most prema poluotoku Krimu, objavio je u srijedu predsjednik Vladimir Putin, a vlada računa da će taj projekt stajati 3 milijarde dolara. "Treba nam most i za automobile i vlakove", naglasio je Putin pred vladom, navodi agencija Interfax.

Ukrajina Rusima: Pustite taoce u roku tri sata, u protivnom...

Vezani članci Napadač na sveučilištu u ruskom Permu Prije pohoda napadač objavio fotografiju na kojoj je naoružan do zuba - ''Želim povrijediti svakoga tko mi stane na put'' Glasovanje u Rusiji Izlazne ankete u Rusiji: Pobjedu odnosi vladajuća stranka, ali sa slabijim rezultatom nego inače

Da bi se stiglo po poluotoka s ruskog teritorija, ako se ne prelazi Ukrajina, osim zrakoplovom jedino se može stići po tjesnacu Kerč, morskom tjesnacu od 4,5 km na najužem dijelu između Azovskog i Crnog mora.

Rastu tenzije: Proruski prosvjednici upali u ukrajinsku mornaričku bazu

Veza se sada osigurava skelom. Vlakovi i dalje voze po ukrajinskom teritoriju, rekao je ministar prijevoza Maksim Sokolov.

On je rekao da se razmatra i izgradnja tunela.

Jedan mjesni dužnosnik je početkom mjeseca rekao da bi most trebao biti dug 7,5 km. Ruski premijer Dmitrij Medvedev je potpisao ukaz i povjerio radove državnoj tvrtki BTP.

Krim, teritorij na jugu Ukrajine s rusofonom većinom, proglasio je neovisnost nakon promjene vlasti u Kijevu i s 97 posto se izjasnio za pripojenje Rusiji na referendumu u nedjelju, koji Zapad osuđuje.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u utorak sporazum o ulasku Krima u sastav Rusije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook