Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najsmrtonosniji dan

VIDEO Rusi koriste oružje koje u sekundi proždire ljudsko meso i uništava sve pred sobom

Termitska kiša
Termitska kiša Foto: Platforma X
Ruska vojska ponovo se koristila oružjem koje u sekundi proždire ljudsko meso i praktički uništava sve pred sobom.

Rusija se nastavlja koristiti brutalnim taktikama na istoku Ukrajine. Jučer je vojska ruskog predsjednika Vladimira Putina doživjela velike gubitke što je ujedno bio i najsmrtonosniji dan rata.

Ukrajina je objavila kako je jučer ubijeno 1090 ruskih vojnika. Osim vojnika, uništeno je 8 tenkova, 7 oklopnih vozila, a stradala je i ostala mašinerija.

Snimke pokazuju da je Rusija na gubitke reagirala upotrebom moćnog oružja s termitom, koje proždire ljudsko meso, metal i beton. Na snimci se vidi, kako se ispaljeno sredstvo spušta na grad Vuhledar koji je jedan od ključnih rudarskih gradova udaljen 90 kilometara od Bahmuta, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Vojnici na prvoj crti Rat u Ukrajini Više od 1300 mrtvih vojnika samo u protekla 24 sata: "Obranom Bahmuta kupujemo vrijeme za drugu ofenzivu"

Pročitajte i ovo Ukrajina krvava bitka "Ovo je sada zona ubijanja": Vagnerovci zauzeli pola Bahmuta, Norveška šalje moćno oružje

Rusi su ovom taktikom već koristili ranije u ratu, a izgleda kako su se vratili starim navikama. Oružje se sastoji se od praha aluminija i željezova oksida, a gori na temperaturi većoj od 2400 stupnjeva. Ako dođe u kontakt s ljudskim mesom, u sekundama ga otapa do kosti.

Najžešće borbe vode se trenutno oko Bahmuta, koji Rusi već 9 mjeseci pokušavaju osvojiti. Kijev se zasada uspješno brani i pokušava kupiti dovoljno vremena da se organizira protuofenziva.

Video pogledajte u nastavku.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene