Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pohvalili se

Rusija objavila snimku testiranja novog oružja: Moćni projektil juri 4 kilometra u sekundi!

Rusija testirala projektil (Video: Screenschot/Rusko ministarstvo obrane) )
Rusija testirala projektil (Video: Screenschot/Rusko ministarstvo obrane) ) Foto: Screenschot/Rusko ministarstvo obrane)
Rusija je objavila kako je uspješno testirala novu generaciju projektila presretača dizajniranih za obrambeni raketni štit. Moćni projektil juri 4 kilometra u sekundi, a može presresti neprijateljske bojeve glave čak i na visinama od 50 kilometara.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je na Twitteru video lansiranja munjevitog projektila i eksploziju. Nije objavljeno kako se zove novo rusko moćno oružje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

"Obavili smo još jedno uspješno lansiranje balističke rakete. Nakon serije testova, potvrdili smo da karakteristike novog projektila. I uspješno smo izvršili zadatak ciljanja i udara u zadanu metu", stoji u kratkoj objavi ruskog ministarstva obrane.

Neki komentari na YouTubeu, impresionirani brzinom rakete, nemaju dvojbu da raketa prelazi zvučnu brzinu. Jedan od korisnika nagađa da je vojska vjerojatno testirala S-500 Prometey, novi sustav protiv balističkih raketa, za koji se očekuje da će ući u uporabu 2020. godine i nadopuniti postojeći S-400 sustav.

Stručnjaci kažu kako će novi sustav moći zaštititi velika područja od interkontinentalnih balističkih raketa. Dugačak domet od čak 600 kilometara također će ga činiti iznimno učinkovitim, piše RT.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene