Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavljena snimka

Ubojit i nepogrešiv: Rusi se pohvalili sustavom zbog kojeg i Turska i Indija riskiraju sankcije SAD-a

Ruski sustav S-400 (Foto: AFP)
Ruski sustav S-400 (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Ruski sustav S-400 (Foto: AFP) Ruski sustav S-400 (Foto: AFP) Foto: Afp Ruski sustav S-400 (Screenshot: YouTube/Zvezda) Ruski sustav S-400 (Screenshot: YouTube/Zvezda) +0 Ruski sustav S-400 (Screenshot: YouTube/Zvezda)1 Galerija 1/3 >>
Rusko ministarstvo obrane pohvalilo se proturaketnim sustavom S-400, za koji kažu da je neuništiv, a istodobno - da pogađa odabranu metu na udaljenosti do 400 kilometara.

Ruski sustav S-400 poželjna je roba. Čak se i zemlje poput Indije i Turske odlučuju riskirati sankcije SAD-a da bi nabavile taj proturaketni sustav. Moskva rado pokazuje njegove impresivne mogućnosti. U ponedjeljak je objavljen video s testiranja.

Pročitajte i ovo Ruska vojna parada (Foto: AFP) - 1 Nakon vojne vježbe s Rusijom SAD zabrinut zbog mogućnosti da Srbija kupi ruski S-400: "To nosi opasnost ponavljanja režima sankcija prema Srbiji" Ruski raketni sustav S-400 (Foto: AFP) Ankara na mukama Amerikanci povećali prijetnju Turskoj: Ako kupe ruski sustav S-400, ništa od F-35 stealth aviona

Osam projektila ispaljeno je kako bi proturaketne jedinice uvježbale brzinu i domet u Astrakhanu na jugu Rusije. Videosnimka je objavljena na kanalu ruskog ministarstva obrane Zvezda. Snimljeni su timovi vojnika koji su se smjestili i pripremili za operaciju obaranja ispaljenih projektila prije nego što su niskoleteći ciljevi identificirani. Iz sustava S-400 ispaljene su rakete na projektile u zraku i oni su oboreni. Sustavu S-400 trebalo je samo pet minuta za punu borbenu gotovost.

Proturaketni sustav S-400 u službi je ruske vojske od 2007. godine, a 16 vojnih jedinica raspoređeno je po cijeloj Rusiji, piše RT. Pojedine države spremne su izdvojiti milijarde dolara kako bi sustavom S-400 zaštitile svoje nebo. Rusija je s isporukom Turskoj krenula početkom ove godine. Turska je naknadno morala odustati od sudjelovanja u programu borbenih udara s SAD-om.

New Delhi se također suočio s američkim sankcijama tijekom pregovora o kupnji S-400 s Moskvom. Očekuje se da će ruski S-400 postati dio indijskih oružanih snaga već sljedeće godine.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je sustav S-400 Triumph napredni sustav protuzračne i proturaketne obrane, učinkovit na udaljenosti od dva do 400 kilometara. Kao glavne prednosti sustava navode se mogućnost praćenja velikog broja ciljeva, uključujući i nevidljive avione te visoka pokretljivost raketa koje im omogućavaju brzu prilagodbu ciljanoj meti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene