Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi Hladni rat?

Rusi odgovorili NATO-u: Aktiviran proturaketni sustav u Kalinjingradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je aktivirala svoj proturaketni sustav uzbunjivanja u Kalinjingradu, ruskoj enklavi nadomak Europskoj uniji, kako bi odgovorila na prijetnje NATO-ovog proturaketnog štita u Europi, rekao je predsjednik Dmitrij Medvedev.

'Radarska postaja Voronej-TM je aktivirana', precizirao je Medvedev nakon prijetnje 23. studenoga da će postaviti balističke rakete u Kalinjingradu ako SAD i NATO nastave dovoditi Moskvu 'pred gotov čin'.

'Nadam se da će taj postupak naši partneri smatrati prvim znakom da je naša zemlja spremna prikladno odgovoriti na prijetnje NATO-ovim proturaketnim sustavom na naše nuklearne strateške snage', rekao je Medvedev, prenose ruske agencije.

Predsjednik je objasnio da je nova radarska postaja aktivirana u Kalinjingradu 'instrument kontrole zračnog prostora i ne predstavlja prijetnju za naše susjede'. (Hina)

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Dmitrij Medvedev Naživcirao ga intervju Medvedev uputio jezivu prijetnju: "Želite hipersonične napade na Europu, zar ne?"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene