Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medvedev upozorava

Rusima 'prekipjelo': Ili će SAD maknuti raketni štit, ili ništa od START-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev upozorio je SAD, NATO i Europu kako će Rusija rasporediti svoje raketne sustave duž granice s EU, ukoliko SAD nastavi s postavljanjem svojeg raketnog štita po istočnoj Europi.

U televizijskom obraćanju Medvedev je naglasio kako bi se u oblasti Kalinjingrad mogli rasporediti moderni raketni sustavi, ukoliko Rusija, SAD i NATO ne postignu dogovor, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Više od 130 mrtvih Medvedev o pokolju u Moskvi: "Osvetit ćemo svakog od njih. Samo čekajte, gadovi" Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Medvedev je dodao kako bi Moskva u tom slučaju mogla odustati i od sporazuma o ograničenju nuklearnog naoružanja START, kojeg ima s SAD-om.

Washington i dalje inzistira na obrambenim raketnom štitu u istočnoj Europi i njegovom spremnosti do 2020. godine, dok Moskva isti vidi kao ugrožavanje nacionalne sigurnosti, nacionalnih interesa i kao prijetnju vlastitom nuklearnom naoružanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene