Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Viking Polaris

Tragedija na luksuznom kruzeru: Golemi val ubio jednu osobu i ozlijedio njih četiri

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedna je osoba izgubila život, a četiri su ozlijeđene kada je golemi val zapljusnuo kruzer južno od Rta Horna, priopćila je u četvrtak norveška kompanija Viking.

Nesreća se dogodila u utorak u 22:40 (srijeda u 2:40 po srednjoeuropskom vremenu) kada se na brod Viking Polaris obrušio "golemi val", ističe kompanija u priopćenju.

"S velikom tugom možemo potvrditi da je jedan putnik izgubio život u ovom incidentu. Obavijestili smo njegovu obitelj i uputili joj iskrene izraze sućuti", rekao je izvor u Vikingu u Norveškoj, ne navodeći je li žrtva muškarac ili žena ni koje je dobi.

Četiri putnika "zadobila su ozljede, ali nisu životno ugrožena", dodaje kompanija rekavši da su im "stručnu pomoć pružili liječnik i medicinsko osoblje broda".

"Brod je pretrpio manja oštećenja u incidentu i doplovio je u luku Ushuaiju bez drugog izgreda u srijedu poslijepodne po mjesnom vremenu", istaknula je kompanija.

Pročitajte i ovo Daniela Matić Dan za povijest i prosvjed U Neumu zdvajaju zbog neželjenog kruzera: "Čestitke kapetanu. No nije riječ o brodu. Pogledajte, je li ovo prirodno?"

Nekoliko brodskih okna je slomljeno, izvijestio je novinar AFP-a s mjesta događaja. Viking Polaris porinut je 2022. i najnoviji je u floti norveške kompanije. Kapacitet mu je 378 putnika i 256 članova posade, piše mrežna stranica Vikinga.

Sredinom studenog dvoje američkih turista u dobi od 76 i 80 godina poginulo je na kružnom putovanju na Antarktici na World Exploreru kada se prevrnuo gumeni čamac kojim su pošli na izlet.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene