Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novinara britanskog Guardiana i jednog brazilskog novinara, koji su nestali u Libiji ovaj tjedan, uhitile su vladine snage i nalaze se u zatvoru, priopćila je međunarodna organizacija Reporteri bez granica.


Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Guardiana Gait Abdul-Ahad, irački državljanin, i Andrei Netto iz brazilskih novina O Estado de Sao Paulo zatočeni su na nepoznatoj lokaciji, navodi organizacija pozivajući se na izjavu urednice Estadoa.

'Sve što znamo je da je on (Netto) dobro i da će brazilski veleposlanik u Libiji pregovarati o njegovu oslobađanju', rekla je urednica Luciana Constantino.

>> Duga lista ljudi koje je Gadafi potkupio

Vezani članci Slika nije dostupna Zabrinjavajuća upozorenja: Na Krimu nestaju novinari i aktivisti Slika nije dostupna U Maliju oteto pa ubijeno dvoje francuskih novinara

>> EU traži odlazak Gadafija, Francuska priznaje samo oporbu

>> Gadafijeve snage zavladale Zavijom

Reporteri bez granica su priopćili da su dvojica novinara uhićena 6. ožujka na području Zavije 40 km zapadno od Tripolija. Grad koji su prošlog tjedna kontrolirali pobunjenici, u četvrtak je prešao u ruke vladinih snaga, rekao je stanovnik Zavije u telefonskom razgovoru za francusku novinsku agenciju. (Hina)