Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji 19-godišnje Južnoafrikanke, koja je pronađena mrtva na hrvatskoj obali, vjeruju da je ona silovana i ubijena.


U to su uvjereni jer je par mjeseci prije nego nego je pronađeno njezino tijelo rekla ocu da se jedan časnik broda prema njoj neprikladno odnosi te ju neprestano naziva svojom ženom.

Vezani članci Ilustracija Natjerali 12-godišnje dječake da stanu pred učenice i ispričaju se zbog silovanja u ime muškog roda: "Priznajemo da je to bilo neprimjereno" Potres u Jadranu Novi potresi u Jadranu, najjači 4,2 po Richteru: Opet se treslo kod Visa, podrhtavanja su se osjetila i u Splitu

Također, djevojka je ocu dala popis ljudi s broda u slučaju da se nešto dogodi, prenosi iol.co.za. Njezini roditelji vjeruju da su je bacili s broda Safmarine Kariba, na kojem je imala praksu, kako bi zataškali silovanje.

>> Roditelji Britt Lapthorne: Policija je slučaj spremila u ladicu

Njezino tijelo pronađeno je 24. lipnja ove godine. Mediji su, nakon što je tijelo pronađeno, pisali da je Akhona svom prijatelju rekla da ju je časnik broda silovao. Nakon što je on to idućeg dana prijavio nadležnima trebao se naći s njom. Međutim, tada je otkrio da su njezino tijelo pronašli u moru.

Lokalna i međunarodna policija istraživale su da li je posrijedi bilo samoubojstvo ili ubojstvo, a rezultati istrage još nisu poznati. Roditelji vjeruju informacijama iz medija.