Predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je Roberta C. O'Briena za novog savjetnika za nacionalnu sigurnost.

Galerija


Robert C. O'Brien bio je jedan od pregovarača kojega je Trump poslao u Švedsku ovo ljeto. Trebao je ispregovarati puštanje repera A$AP Rockyja iz zatočeništva.

Vezani članci Donald Trump i zastava SAD-a Evo ga, vratio se! Nakon što je suspendiran s društvenih mreža, Donald Trump pronašao način za kontakt sa svojim pristašama Melania Trump Melania Trump opet na udaru kritika i to samo zbog jedne fotografije kojom je poželjela sinu čestitati rođendan

"Sa zadovoljstvom najavljujem da ću Roberta C. O'Briena, koji trenutačno vrlo uspješno radi na poslovima posebnog predsjedničkog izaslanika za pitala talaca u State Departmentu, imenovati za našeg novog savjetnika za nacionalnu sigurnost. Dugo radim s Robertom. On će obaviti sjajan posao!" napisao je Trump na Twitteru.

O'Brien će zamijeniti Johna Boltona koji je s tog mjesta otišao prošli tjedan. Bolton je bio zagovornik vojne intervencije u Iranu, Venezueli, Siriji i Sjevernoj Koreji, a Trump se navodno žalio da ga Bolton aktivno pokušava uvuću i sukobe.

Najavljujući smjenu Boltona, Trump je kazao kako se "snažno ne slaže" s mnogim njegovim stajalištima.

Naredio nove sankcije Iranu

Istodobno, Trump je naredio nove sankcije protiv Irana. "Upravo sam uputio ministra riznice da znatno poveća sankcije za Iran", napisao je na Twitteru. 

Pretpostavlja se da je do sankcija došlo zbog napada na naftna polja u Saudijskoj Arabiji.