Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do 31. prosinca

Rim: Kazna do 500 eura za sendviče u povijesnoj jezgri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grad Rim donio je odluku po kojoj će osobe koje konzumiraju hranu i piće u povijesnoj jezgri grada morati platiti kaznu do čak 500 eura, piše talijanski tisak u utorak, na dan kada odluka stupa na snagu.

'Zabranjeno je kampirati ili podizati šatore te zaustavljati se u cilju konzumiranja jela i pića jer se zone koje imaju osobitu povijesnu ili arhitektonsku vrijednost trebaju koristiti samo kao mjesta s kojih se može uživati u pogledu', kaže se u uredbi.

>> Nećete vjerovati koliko se novca godišnje ubaci u Fontanu di Trevi!

Zabrana će biti na snazi do 31. prosinca a predviđaju se kazne od 25 do 500 eura. Slične zabrane već su donesene u nekoliko drugih talijanskih gradova poput Venecije, Firenze i Bologne gdje se također odnose na povijesni centar grada, u blizini najpoznatijih turističkih odredišta. (Hina)

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene