Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcije iz Francuske

'Represija u Siriji prijetnja je regionalnoj sigurnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Represija koja se posljednjih dana događa u Siriji, zbog koje civili bježe u susjednu Tursku, 'stvara prijetnju regionalnoj stabilnosti', priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova, osuđujući uporabu teškog oružja u napadu na grad Jisr al-Šugur.

'Francuska snažno osuđuje nastavak sve brutalnog represije u Siriji, uključujući i uporabu teškog naoružanja kod Jisr al Šugura, gdje su mnogi civili izbjegli od represije tražeći utočište u Turskoj', rekao je u priopćenju glasnogovornik ministarstva, Bernard Valero. 'To neprihvatljivo stanje, koje ponovo povećava broj poginulih civila u Siriji, stvara prijetnju regionalnoj stabilnosti. To mora prestati', dodao je.

'Sirijske vlasti moraju odobriti pravo neposrednog i bezuvjetnog pristupa Međunarodnom odboru Crvenog križa (ICRC) i drugim humanitarnim agencijama', rekao je glasnogovornik. Francuska i druge europske zemlje već danima nastoje dobiti izjavu Vijeća sigurnosti UN kojom se osuđuje represija u Siriji. Ti napori do sada nisu dali rezultata, zbog prijetnja veta Rusije, za koju kriza u Siriji ne ugrožava stabilnost u regiji. Sirijske snage u nedjelju su uspostavile nadzor nad gradom Jisr al-Šugurom, iz kojeg je izbjegla većina od 50.000 stanovnika. (Hina)

Pročitajte i ovo Francuska nacionalna knjižnica Poison Book Project Završile u karanteni: Nacionalna knjižnica uklonila knjige obložene arsenom Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene