Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Droga skrivena u ugljenu

Rekordno otkriće - Zaplijenjeno 7,6 tona kokaina vrijedno 300 milijuna dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Peru je tijekom proteklog tjedna izveo policijsku operaciju bez presedana u kojoj je zaplijenio rekordnu količinu kokaina - 7,6 tona vrijednu 300 milijuna dolara - od jednog meksičkog kartela, priopćilo je u nedjelju tamošnje ministarstvo unutarnjih poslova.

"To je najveće otkriće droge ikada u Peruu, od povijesnog je značenja", kazao je ministar unutarnjih poslova Daniel Urresti. "Nikada do sada nismo tako oštro djelovali protiv krijumčara droge", kazao je ministar dodajući da je droga zaplijenjena u Trujillu, na sjeveru zemlje.

Pročitajte i ovo Zapljena droge - 3 Nanjušio ih Policija sa službenim psom pretražila sumnjivi kamion na odmorištu: Pogledajte što su pronašli Tonči Prodan, stručnjak za sigurnost velika međunarodna akcija Dileri pali u Splitu, stručnjak za Dnevnik Nove TV: "Traži se u prvom redu droga, novac, oružje, isprave..."

Prema prvim informacijama zaplijenjena droga bila je sakrivena u ugljenu namijenjenom Španjolskoj i Belgiji. Njegova vrijednost prelazi 300 milijuna dolara, navelo je ministarstvo u priopćenju.

Policija zaplijenila više od TONU marihuane

Činjenica da ni Španjolska ni Belgija ne kupuju ugljen iz Perua pobudila je sumnje policije koja je prije šest tjedana pokrenula akciju. Policija je prvo u utorak, kada je operacija zapljene izvedena, objavila da je zaplijenila 3,5 tona kokaina, no tek je u petak okončana akcija izdvajanja droge iz ugljena unutar kojeg je bila prikrivena.

Po navodima vlasti, droga visoke čistoće dolazi iz jednog meksičkog kartela droge, čije ime su odbili objaviti.

Policija za borbu protiv trgovine drogom navela je da je surađivala sa srodnim američkim ogrankom policije te da je u akciji uhićeno sedam Peruanaca i dva Meksikanca.

Po podacima Ujedinjenih naroda, Peru svake godine proizvodi oko 320 tona kokaina i zajedno s Kolumbijom najveći je svjetski dobavljač droge. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene