Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popela se na 11 %

Rekordna stopa nezaposlenosti u eurozoni!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezaposlenost u eurozoni je dosegla rekordnu stopu od 11 %. Samo u travnju je otpušteno čak 110.000 ljudi.

Nezaposlenost u državama eurozone u travnju je bila najveća otkad je uvedena zajednička valuta. Nezaposlenost se, naime, popela na rekordnih 11 posto nakon što je u travnju otpušteno 110.000 osoba, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi podaci Hrvatska prvak u Europi, ali na ovoj ljestvici ne želimo biti: Pogledajte koliko su poskupjeli stanovi Banka, ilustracija - 2 Objašnjenje stručnjaka Svanulo hrvatskim štedišama! Banke podižu kamatne stope: "Bilo je već i vrijeme"

Bolja situacija nije niti u cijeloj Europskoj uniji gdje je stopa nezaposlenosti u travnju narasla na 10,4 posto. Time se EU vratila u 2000. godinu kada je stopa nezaposlenosti bila na istoj razini. U travnju je u Europskoj uniji bilo 24,7 milijuna nezaposlenih osoba, od kojih je 17,4 milijuna u državama eurozone.

>> Kako se trgnuti kad dobijete otkaz?

S druge strane, u SAD-u je, koji ima oko šest posto manje stanovnika, u travnju bilo bez posla 12,5 milijuna ljudi. Nezaposlenost posebno pogađa mlade osobe budući da je 22,4 posto nezaposlenoih u EU mlađe od 24 godine. Najviše problema ima Španjolska gdje je stopa nezaposlenosti 24,3 posto. (Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene