Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika Britanija održat će referendum o članstvu u Europskoj uniji u roku od najviše 12 mjeseci, objavio je u nedjelju britanski Independent prenoseći da britanski premijer David Cameron vjeruje da je pritisak stvoren najavama o održavanju referenduma najbolji način da se ishode određeni ustupci od ostatka Europe.


Premijer Cameron planira službeno objaviti datum održavanja referenduma na konferenciji Konzervativne stranke u listopadu, navodi list, dodajući da će se, prema predviđanjima, referendum održati u lipnju 2016. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Hoće li Britanci ostati u EU? Cameron objavio datum referenduma Slika nije dostupna Cameron želi referendum: Izlaze li Britanci iz EU?

Cameron se obvezao na održavanje referenduma o mogućem izlasku ili ostanku u Europskoj uniji do kraja 2017. godine u manifestu Konzervativne stranke s kojim je izišao na parlamentarne izbore u svibnju ove godine.

'To što smo uzalud potrošili sate na kvote za migrante, pokazuje da Europa nije ono što se prikazuje drugima'

Nakon što je osvojio izbore britanski premijer posjetio je europske prijestolnice kako bi svoje europske partnere upoznao s programom i dobio potporu za njega.

Neke od reformi koje Cameron traži unutar EU, u zamjenu za britanski ostanak u članstvu, su promjene vezane uz povlastice za migrante koji u Britaniju dolaze iz drugih europskih zemalja kao i opcija da zemlja ne ulazi u daljnje procese europske integracije.

Ured britanskog premijera nije želio komentirati ovo izvješće Independenta. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook