Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Muškarci i žene imaju različite energije'

Redovnice demonstrirale kung fu u CERN-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaest kung fu redovnica iz jednog budističkog reda demonstriralo je svoje borilačke vještine zapanjenim znanstvenicima u CERN-u, dok je njihov duhovni vođa objašnjavao da je njihova energija nalik onoj koju ima svemir.

Redovnice, rodom s područja Himalaja, u kung fu pozama demonstrirale su udarce rukama i nogama tijekom obilaska istraživačkog centra u kojem fizičari na rubu znanosti istražuju podrijetlo svemira. 'Muškarci i žene imaju različite energije', rekao je Njegova Svetost Gyalwang Drukpa, redovnik čiji je položaj u budističkoj hijerarhiji tek neznatno niži od dalaj-laminog. 'I muška i ženska energije nužne su za boljitak svijeta', dodao je.

To je, po njegovim riječima, znanstveno načelo, koje je 'jednako važno kao odnos između Sunca i Mjeseca' i po značenju slično sudaru čestica u golemom CERN-ovom stroju 'Big Bangu' LHC-u. Redovnice, vitke tinejdžerke obrijanih glava i iznimne tjelesne spreme, kimale su mudro glavom na te riječi. No 49-godišnji Gyalwang Drukpa, koji je na čelu jedne od novih škola tibetanskog budizma, raširene po Nepalu i Indiji, od svoje četvrte godine, naglasio je da je cilj ovakvih posjeta i promicanje jednakosti spolova.

Vodeći redovnice po svijetu i omogućujući da ljudi posvuda vide njihove borilačke vještine, koje su donedavno bile potpuno zabranjene ženama u Tibetu, on se, kako je rekao, 'nada da će podići svijest o jednakosti spolova i potrebi poboljšanja statusa žena'. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jack Black: Smiješan na filmu, dosadan u stvarnosti Slika nije dostupna Majstori kung fua traže ispriku zbog laži da ih je prebio ninja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene