Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reakcije s markova trga

Mislav Bago analizira Krstičevićevu ostavku: "Teško je vjerovati da je on ovu odluku donio sam"

Nakon pada aviona u kojem su poginula dva pilota, Ministar Krstićević podnio je ostavku. Po prve reakcije na Markov trg otišao je Mislav Bago.

Premijer Andrej Plenković u Banskim dvorima ima sastanak sa nekolicinom ministara, no na njemu se planiralo raspravljati o drugim temama, ne o iznenadnoj ostavci ministra Damira Krstičevića koju je podnio nakon pada vojnog zrakoplova u kojem su poginula dva vojnika.

Pročitajte i ovo Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman'' Ministar Božinović pozvao je Bojana Ivoševića da da ostavku Policajac u sačekuši? Božinović pozvao Puljkova zamjenika na radikalan potez: "Uvijek kad im nešto propadne za to prozivaju splitsku policiju..."

Na Markovu trgu je Mislav Bago koji čeka prve reakcije iz Vlade. 

"Iz Banskih dvora nema reakcije, osim reakcije jednog od suradnika premijera Plenkovića koji ovdje i dalje sjedi sa nekolicinom ministara. On je zapravo bio u šoku kada je čuo za ovu ostavku ministra Krstičevića. On je vjerojatno bio informiran o tragediji koja se dogodila, ali nema reakcija o daljnim potezima", rekao je Bago.

Bago je podsjetio da je Damir Krstičević već dva puta nudio ostavku. Rekao je i kako je sve ovo jako važno za Plenkovića jer se događa uoči izbora. 

"Damir Krstičević je bio jedan od njegovih izbornih aduta. Teško je vjerovati da je on ovu odluku donio sam, da nije predsjednika izvijestio, da mu nije rekao da će podnijeti ostavku, jer predsjednika Vlade možda dovodi u neugodnu situaciju.. S druge pak strane, oslobađa ga mogućnosti kritika oporbe", rekao je Bago i podsjetio na cijeli niz propusta koji su se u posljednje vrijeme događalu u MORH-u.

No Krstičević je Plenkoviću zasigurno trebao biti jedan od izbornih aduta. Krstičević navodno ni predsjednika Zorana Milanovića nije izvijestio o tome da će podnijeti ostavku.

Reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović također javlja da Milanović ništa nije znao. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene