Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konvoj od više od 10 cisterni NATO-a napadnut je u noći petak na subotu na putu iz Pakistana u Afganistan, javljaju agencije.


U napadu nitko nije ranjen, ali su vozila oštećena u vatri koja je izbila. Pretpostavlja se da je uzrok bomba podmetnuta pod jedno od vozila. Taj napad uslijedio je nakon prvog u kojem je u sjeverozapadnom Pakistanu najmanje 16 osoba ubijeno u subotu rano ujutro u eksploziji u kojoj je raznesena cisterna koja je također vozila gorivo NATO snagama u Afganistan.

Vezani članci Među stradalima u Kabuli ima puno žena i djece Muškarac pokušao spasiti petogodišnju djevojčicu nakon bombaškog napada: "Umrla mi je na rukama... Dao sam sve od sebe" Joe Biden nakon napada na Kabul Američki predsjednik Joe Biden o samoubilačkim napadima u Kabulu: "Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti, ulovit ćemo vas i platit ćete"

>> Pakistan: Talibani zapalili vozila za NATO-snage u Afganistanu

Cisterna se, kako je potvrđeno, zapalila nakon što je nešto ranije pod nju također podmetnuta bomba, a u eksploziji koja je uslijedila nakon toga ubijeno je 16 osoba koje su se okupile kako bi skupljale gorivo. (Hina)