Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ozlijeđenih

Pakistan: Talibani zapalili vozila za NATO-snage u Afganistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski islamisti zapalili su danas vozila namijenjena zapadnim snagama u susjednom Afganistanu, što je drugi takav napad u zadnja dva dana, izvijestila je policija.

Pakistanski talibani su lani pojačali napade na prometnice kroz sjeverozapadni Pakistan prema afganistanskom zaleđu, ugrožavajući tako opskrbu koalicijskih snaga u Afganistanu, u trenutku kada Sjedinjene Američke Države planiraju povećati broj vojnika kako bi se obračunale s talibanima.

Pročitajte i ovo Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji" Policija u Vukovaru, ilustracija Podignuta optužnica Optuženi napadači na skupinu djece u Vukovaru: Za četvoricu se traži produljenje istražnog zatvora, za petog mjera opreza, a šesti je u bijegu

No broj napada se smanjio početkom ove godine pošto su sigurnosne snage pojačale svoje akcije protiv islamista.

U najnovijem napadu skupina od pedesetak talibana upala je danas nakon ponoći u skladište u predgrađu Pešavara, na sjeverozapadu zemlje, svladavši stražare i zapalila je vozila, izvijestila je policija.

Jedan od stražara u skladištu Raza Kan izjavio je za agenciju Reuters da je zapaljeno 16 buldožera i više transportnih i terenskih vozila. Policijski časnik Abdul Rahim je dodao da policija još procjenjuje štetu.

Američko ministarstvo obrane objavilo je da 75 posto opskrbe za američku vojsku u Afganistanu ide preko Pakistana i da uskoro treba potpisati ugovor s Tadžikistanom o prijevozu nevojne opreme za Afganistan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene